top of page

WAT IS BACH BLOESEM

Bach Bloesem Therapie is gestoeld op 38 verschillende tincturen van diverse bloemen en planten. Deze extracten hebben ieder hun eigen kracht echter bij nagenoeg alle blokkades is een samenstelling van maximaal 5 tincturen doeltreffend. Welke samenstelling wordt duidelijk aan de hand van een consult bij mij in de praktijk.

111683_1_M_edited.png

Bach tincturen zijn een verrijking voor iedereen. Voor baby's, kinderen, volwassenen in iedere leeftijd en zelfs voor je trouwe viervoeter.

Bach tincturen zijn veilig en 100% natuurlijk, kunnen zonder andere behandelingsvorm genomen worden en dus ook in combinatie met reguliere medicatie behoort tot de mogelijkheden.

Zoals gezegd zijn de tincturen op basis van planten en bloemen en daarmee is de Bach Bloesem Mix een goedkope, betaalbare remedie. Na een consult bij mij in de praktijk krijg jij een op maat samengestelde mix mee die volstaat voor een periode van 3 weken. Na deze periode is er ruimte voor een telefonisch evaluatie gesprek. Behoefte aan meer dan plannen we een nieuw consult gesprek.

DE THERAPIE

bachflower-e1454213681176-300x157.jpg

De engelsman dr. Edward Bach is de grondlegger van de naar hem vernoemde Bach Bloesem Therapie. Met de eerder genoemde 38 extracten van wilde bloemen en planten bewijst de Bach Bloesem Therapie dat er geneeskrachtige werking is bij inname van de juiste samenstelling en mix van een aantal van deze extracten. De samenstelling is per individu en zijn of haar klachten anders. Een op maat en vooral uitgebalanceerde Bach-mix zal het helende werk gaan doen. Dr. Bach geloofde niet alleen in de doeltreffendheid van de traditionele geneeskunde, maar geloofde ook dat er voor iedere kwaal een natuurlijk geneesmiddel bestaat.

De Bach extracten maken deel uit van een holistische behandeling en wil zeggen dat zij de gehele persoon behandelen en niet alleen de symptomen van de kwaal. Men gaat ervan uit dat iedere ziekte voortkomt uit het niet in balans zijn van het individu, of dat nu lichamelijk of psychisch is en dat de natuur al voor veel geneesmiddelen zorgt in de vorm van bloemen, planten, bronwater en zelfs frisse lucht en zonlicht. Tevens is ons lichaam een weerspiegeling van de angsten en pijnlijke plekken in de geest. Dr. Bach wist als geen ander dat de aard van de mens en de daarbij behorende emoties diepe sporen kunnen aanbrengen in de psyche van de mens. Belangrijk bij een Bach-Therapie is dan ook om te weten hoe het is gesteld met de mentale en emotionele toestand, met de gewoontes, de aard en persoonlijkheid, houding en typerende gedragingen van de client.

 

De gediplomeerde Bach consulent is in staat om op basis van een intake gesprek een gedegen advies te geven en een op maat afgestemde Bach-mix samen te stellen.

bach_logo.jpg
bottom of page